Hej det är jag som är Catrin och äger Danskompaniet till min stora glädje!

Dans har funnits i mitt liv ända sen Marianne Bengtsson började ge danslektioner i Älekulla bygdegård. Jag var då tio år och älskade att få åka dit tillammans med min mamma och storasyster en gång i veckan och få lektioner i jazzdans.

1982 startade Marianne dansskolan i Skene, Mariannes dansstudio, och jag ville självklart börja där! Vilka minnen! Eftersom vi bodde i Torestorp ordnade Marianne så att vi kunde ägna en eftermiddag och kväll med dans, kombinerat med läxläsning och sedan tryckte vi ihop oss i hennes bil och åkte trötta men lyckliga hem!

Den här perioden var det mycket dans och vi fick göra en hel del uppträden. En stor händelse var när vi vann en talangtävling på Skene Marten med vår klassiska balett och fick åka till Stockholm och tävla på China teatern, det var stort!

Liza Markert, Mariannes dotter, som ägde skolan i många år och är en god vän till mig, flyttade för några år sedan och jag fick chansen att ta över skolan.  Jag är tacksam för att jag har fått förtroendet att driva skolan och jag kommer verkligen att göra det med ”hjärtat”. 

För mig är det viktigt att vi har en dansskola i Marks kommun och jag hoppas att den alltid kommer att leva kvar!  

Det är härligt att få träffa alla er, elever, lärare och föräldrar på Danskompaniet och jag är glad för att ni har valt att dansa hos oss!