top of page

Klassutbud

Ska%25CC%2588rmavbild%25202020-06-04%252

BARNDANS FRÅN 3 ÅR​​​​​​​​​​

Barndans skapar rörelseglädje och energi. På ett lekfullt sätt tränar vi på koordination, rums och kroppsuppfattning. Glädje, gemenskap och danslust är byggstenarna på våra barndans lektioner. På barndansen väntar föräldrarna utanför salen. Det året du fyller 7 år är det dags för dig att välja en ren danskurs att börja i.  

 

JAZZ FRÅN 7 ÅR​​​​​​​​​​​​​​

Jazz ser du i musikvideos, shower och på de stora musikalscenerna. Lektionerna består av uppvärmning, teknikträning, diagonaler och koreografier med stort fokus på utstrålning. Jazz ger dig en god teknisk grund för din dans. Du kommer få träning i kondition, smidighet, styrka, koordination och musikalitet. Jazz är full av energi, rytmer och dansglädje och dansas till olika sorters musik. De yngre elevernas lektioner har även inslag av lek. 

BALETT FRÅN 7 ÅR

Lektionen börjar med övningar vid balettstången för att sedan fortsätta ut på golvet i olika kombinationer med hopp och piruetter. Balett ger dig god hållning, balans, styrka och smidighet. På lektionerna kommer du både lära dig balettens speciella vokabulär och få utmana dig fysiskt. Balett ger dig en god grund som är till stor hjälp om du vill bli en bra dansare inom andra stilar. De yngre elevernas lektioner har även inslag av lek. 

​​HIPHOP FRÅN 7 ÅR

Hiphop är en stil med mycket attityd, groove och gung där man uttrycker sig genom explosiva rörelser. Kallas ibland för old school och är en av flera andra streetstilar. En fartfylld dansstil som kräver både styrka och kondition. På lektionerna kommer vi utforska musikalitet och dynamik för att hitta ett personligt rörelsespråk och sitt sätt att uttrycka såväg grundsteg som nya steg. De yngre elevernas lektioner har även inslag av lek. 

 

DANSMIX FRÅN 7 ÅR

Dansmix är kursen för dig som inte dansat tidigare. Du får testa på grunderna i de stilar som vi erbjuder på skolan samtidigt som du tränar upp din rums och kroppsuppfattning.

 

I dansmix 7-9 år kommer du få testa på jazz, balett och hiphop så att du sedan ska kunna välja vilken dansstil som passar dig. 

 

I Dansmix 16-100 är alla välkomna och fokus ligger på dansglädje.  

STREETJAZZ FRÅN 10 ÅR​​

I Streetjazz får du både tekniken och linjerna från jazzen, och groovet och känslan från street stilarna. Uppvärmningen och teknikträningen fokuserar mer på ren jazzteknik för att sedan inspireras av streetdancens olika element i koreografierna. Det är en dansstil med mycket attityd, utstrålning och energi. Du ser den ofta som bakrundsdans bakom artister eller i musikvideos. Vi ser gärna att du kompletterar kursen Streetjazz med en ren teknikklass.

 

COMMERCIAL FRÅN 10 ÅR

Commercial är en kombination av olika street stilar men mer modern än hiphopen som räknas som mer old school. I stilen kombineras groove med spetsiga vinklar och isolations för att skapa snygga koreografiska bilder. En dynamisk dansstil som påverkas mycket av vilken musik den dansas till. På lektionerna läggs stort fokus på att ta koreografi snabbt så det är en fördel om du har dansat till exempel hiphop innan.

MODERNT FRÅN 10 ÅR

Modern dans har sin grund i baletten men har ett friare uttryck. Lektionen baseras mycket på improvisation och eget skapande för att hitta ett personligt sceniskt uttryck och rörelsemönster. Vi kommer utforska kroppens möjligheter till rörelse och arbeta med olika kvalitéer och skiftande dynamik. Stort fokus läggs på andning, tyngd och flöde. Modernt är en teknisk stil som ger dig styrka och kroppskontroll. Vi rör oss mellan olika nivåer som stående, liggande och sittande till olika former av musik.   

FEMININE VIBE FRÅN 15 ÅR

Feminine Vibe är en form av streetjazz med en stark feminin touch på rörelserna. En dansstil med mycket attityd och glädje som passar alla som vill ta för sig på dansgolvet. På lektionerna läggs stort fokus på att våga ta plats och göra rörelserna på sitt sätt. Denna stilen krävs att du har dansat innan då fokus ligger mer på koreografi än teknikträning.

 

bottom of page